The Black Box
© Copyright 2007 - 2022 / Anders Clausson  Questions: info@lewerentz.one
The Black Box A year after the death of his wife Edith (March 17, 1969), Lewerentz moved to Kävlingevägen 26 in Lund. He was able to do this due to the appreciation of a fellow architect, Klas Anselm, who not only gave Lewerentz free use of a house he owned, but also converted and expanded it to meet Lewerentz's needs. The most important change was the construction of a studio in the garden. It became a tar-scented box with floors of spruce boards, walls made of asphalt-impregnated wood fiber boards and a roof covered with aluminum cardboard. Three diagonally placed plastic domes on the roof provided light, but not transparency. In one corner was a door that led out into the garden. The design of the studio explains the name - The Black Box.
The Black Box
The Black Box A year after the death of his wife Edith (March 17, 1969), Lewerentz moved to Kävlingevägen 26 in Lund. He was able to do this due to the appreciation of a fellow architect, Klas Anselm, who not only gave Lewerentz free use of a house he owned, but also converted and expanded it to meet Lewerentz's needs. The most important change was the construction of a studio in the garden. It became a tar-scented box with floors of spruce boards, walls made of asphalt- impregnated wood fiber boards and a roof covered with aluminum cardboard. Three diagonally placed plastic domes on the roof provided light, but not transparency. In one corner was a door that led out into the garden. The design of the studio explains the name - The Black Box.
© Copyright 2007 - 2020/ Anders Clausson